Заходи до Дня партизанської слави, 75-річчя Битви за Дніпро та вшанування загиблих за Україну воїнів

День партизанської слави щороку відзначається 22 вересня. Це свято створене,щоб не забувати українських військових, які билися з фашистськими окупантами. Дату свята, до речі, обрано не випадково. Саме 22 вересня вважається початком підпільно-партизанського руху в Україні.

Цього року районні заходи з нагоди Дня партизанської слави, 75-річчя Битви за Дніпро та вшанування загиблих за Україну воїнів проходили у селі Свидівок. На урочистому вшануванні пам’яті виступила сільський голова Світлана Миколаївна Вовк, яка розповіла присутнім про партизан та десантників, які приймали участь у Битві за Дніпро. Сільський голова зазначила, що на території села було перезахоронено 48 партизан, лише 25 з яких розпізнані.

Голова Черкаської районної організації Організація ветеранів України Косенко Лідія Миколаївна, провела екскурс в історію – про партизанські загони, що діяли на території Черкаського району.

Голова первинної ветеранської організації с.Свидівок Грибан Микола Іванович переповів декілька історій очевидців тих подій. Микола Іванович зауважив, що діти повинні пам’ятати історію свого народу: «Хто не знає свого минулого, той не вартий майбутнього, хто не відає про славу своїх предків, той сам не вартий пошани» - М.Т.Рильський  

Наприкінці заходів всі присутні поклали квіти до пам’ятного знаку воїнам Великої Вітчизняної війни.

« повернутися до списку новин

rada.org.ua - портал місцевого самоврядування

Погода

Логін: *

Пароль: *