Участь у Форумі з питань Децентралізації

13-15 червня 2018 року сільський голова Вовк Світлана Миколаївна та депутат сільської ради Іванова Олена Іванівна взяла участь у форумі «Регіональний розвиток через місцевий економічний розвиток: можливості для регіонів та громад», який відбувся у м.Кропивницькому, за участі представників Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, керівництва Кіровоградської області, представників Центрального офісу реформ, органів місцевого самоврядування Кіровоградської та Черкаської областей, голів об’єднаних територіальних громад, представників громадських організацій, журналістів.

Очільники Кіровоградської області: голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко, голова обласної ради Олександр Чорноіваненко, міський голова Кропивницького Андрій Райкович привітали учасників форуму та у своїх виступах зазначили, що децентралізація – це одна із тих реформ, яка дасть можливість територіальним громадам і в цілому державі подальшого розвитку та акцентував увагу на трьох аспектах.

По-перше: процес створення об’єднаних територіальних громад є добровільним та зауважив, що Перспективний план формування територій громад Кіровоградщини постійно уточнюється з врахуванням пропозицій мешканців територій в приймається та модель, що є перспективною. По-друге, об’єднані територіальні громади повинні отримати максимум повноважень і відповідні фінанси для їх реалізації. По-третє, новостворені об’єднані територіальні громади  отримують фінансову підтримку з державного бюджету та за сприяння міжнародних організацій-партнерів.
Форум складався з трьох пленарних сесій: І – «Чотири роки реформи місцевого самоврядування у регіональному вимірі», ІІ – «Чотири роки реформи місцевого самоврядування: кращі практики об’єднаних територіальних громад», ІІІ – «Регіональний розвиток через місцевий економічний розвиток: можливості для регіону», на яких спікерами форуму було представлено результати реформи децентралізації за чотири роки, кращі практики об’єднання громад.
Учасники форуму обговорили перспективи розвитку територіальних громад у контексті реалізації державної регіональної політики та впровадження реформи місцевого самоврядування.

« повернутися до списку новин

rada.org.ua - портал місцевого самоврядування

Погода

Логін: *

Пароль: *