Ми пам’ятаємо. Ми сильні!

Ми пам’ятаємо. Ми сильні!

24 листопада 2018 року в Україні пройде День пам’яті жертв голодоморів та 85-х роковин Голодомору 1932-1933 років. До цієї дати у селі Свидівок сьогодні було відкрито «Книгу пам’яті жертв голодомору 1932-1933 років сіл Свидівок та Сокирна». Пам’ятний знак було встановлено за  кошти (у сумі 40 тис.гривень), що отримала сільська рада за ІІ місце в обласному конкурсі на кращу сільську раду за підсумками роботи у 2017 році. Молебень-реквієм пройшов на  території сільського кладовища за участі сільського голови Світлани Миколаївни Вовк, учнів Свидівоцької ЗОШ та небайдужих жителів села.

На захід завітали голова Черкаської районної державної адміністрації Анатолій Анатолійович Яріш та заступник голови районної ради Сергій Олексійович Степанюк. Анатолій Анатолійович закликав учнів школи пам’ятати, що ми є українці і повинні поважати історію своєї Батьківщини.

Всі присутні прониклися спогадами історією про ті страшні роки.

Наприкінці заходу отець Іоан освятив «Книгу пам’яті…».  Учні школи поставили поминальні лампадки до пам’ятного знаку на спомин загальноукраїнської акції «Засвіти свічку».   

« повернутися до списку новин

rada.org.ua - портал місцевого самоврядування

Погода

Логін: *

Пароль: *