День села

«Село моє – моя перлина»

Прекрасними, теплими жовтневими днями у період християнських народних та державних свят пройшов і День села у селі Свидівок. Святковим концертом  «Село моє – моя перлина» односельчан та гостей вітали в сільському будинку культури.

Урочиста частина свята розпочалася традиційно з привітання та нагородження подарунками сільським головою Світланою Миколаївною Вовк.  

Цього року з нагоди Дня села вітали одне подружжя із золотим та два зі срібним весіллям, найстаршого та наймолодшого жителів села, ювілярів бюджетних організацій, окремо відзначили колишніх сільських голів - ювілярів Жалдака Володимира Антоновича з 90-річчям та Калюжну Джаннетту Пилипівну з 70-річчям. Також були нагороджені командир громадського формування з охорони громадського порядку «БАРС-2011» Савченко Максим Валерійович за активну громадську позицію, охорону громадського порядку  та житель села Іващенко Олександр Миколайович за підтримку благоустрою с.Свидівок.  

Подяками нагороджені і спортсмени, які щороку захищають честь села на районних змаганнях та займають призові місця. Окрему подяку отримав Ілля Ковтун, який завоював «золото» на чемпіонаті Європи зі спортивної гімнастики серед юніорів.  

Концертна програма перепліталася з численним подарунками від гостей свята.

Депутат Черкаської обласної ради Коверський Анатолій Миколайович подарував сертифікат на придбання дитячого куточка, щоб найменшим відвідувачам було веселіше проводити час, поки  батьки вирішують свої питання у сільській раді.

Депутат Черкаської обласної ради Чен Віталій Єн-Ханович не залишає без уваги працівників культури, зокрема були виділені кошти на пошиття нових сценічних костюмів для наймолодшого вокально-танцювального колективу.

Представники партійного осередку Черкаського району Радикальної партії Олега Ляшка підготували подарунки ювілярам - працівникам ДНЗ «Дзвіночок».

Найбільшою несподіванкою для всіх став приїзд мецената, президента Благодійного фонду «РАЗОМ» Людмили Володимирівни Русаліної. Людмила Володимирівна привітала свидівчан та гостей з прийдешніми святами, запропонувала підтримку та допомогу талановитій молоді, дітям з  особливими потребами, дітям-сиротам, багатодітним родинам.  «Як мати п’ятьох дітей, я чудово знаю, наскільки цінна любов і підтримка для кожної дитини, як важливо створити сприятливі умови для розвитку та реалізації потенціалу всіх українських дітей. Щасливі і талановиті діти – це успішні та гармонійні дорослі, які творитимуть нову – справедливу та квітучу Україну!» - зауважила Людмила Русаліна. Не оминула і Свидівок своїми подарунками: встановлено МФУ в сільській бібліотеці для користування жителів села Свидівок та селища Сокирна. Багатодітні родини, діти з особливими потребами та учасники художньої самодіяльності отримали солодощі від Благодійної організації «РАЗОМ». 

Вітання для всіх продовжила концертна програма за участі народного танцювального колективу «Свидівчанка» (керівник І.В.Пожар), народного аматорського ансамблю пісні і танцю «Обереги» (керівник С.П.Коваль), учасників драматичного гуртка «Всі свої» (керівник В.Н.Жирна).

Всіх присутніх у залі захопив написаний напередодні Дня села вірш Тамари Петрівни Бурлакової «Моє село».  

« повернутися до списку новин

rada.org.ua - портал місцевого самоврядування

Погода

Логін: *

Пароль: *